Plattsättning av kakel

Kakel är en process där man täcker en yta med små bitar av material, så kallade kakelplattor. Den vanligaste typen av plattor är keramiska plattor, som tillverkas av lera och andra mineraler. Kakel kan också tillverkas av naturstenar som marmor, skiffer och granit. Det finns många olika sätt att installera kakel, men det vanligaste sättet är att limma fast kakelplattorna på ytan med hjälp av ett lim. Nu ska vi gå igenom hur plattsättning går till, och jag kommer även länka till ett företag som erbjuder hjälp i Skövde med omnejd.

Plattor har många användningsområden i både bostäder och kommersiella utrymmen. Keramiska plattor är ett populärt val eftersom de är prisvärda och lätta att underhålla. De finns i olika ytbehandlingar och i olika storlekar som t.ex. fyrkanter, rektanglar, hexagoner, trapetsar med mera. Glaserade keramiska plattor erbjuder också fler alternativ och finns i en mängd olika färger, så de är perfekta för accenter som dekorativa golv eller backsplashes. Porslinskivor har blivit alltmer populära eftersom de är otroligt hållbara och lätta att rengöra. Stenkakel används ofta utomhus på grund av dess grova struktur som fungerar bra för gångvägar eller uteplatser som upplever tung fotgängartrafik eller våta förhållanden. Saltillokakel är ett annat alternativ för utomhusbruk eftersom det erbjuder en jordnära rödbrun färg som passar bra till de flesta landskap. Dessutom ger glasplattor skönhet med sin reflekterande kvalitet och tillför intresse när de används för bänkskivor eller väggar. Slutligen består mosaik av små bitar av sten, keramik eller glas och kan användas på duschar eller som dekoration runt eldstäder för att skapa en fantastisk visuell effekt. Kakel erbjuder många alternativ som passar alla smaker och budgetar, vilket gör det möjligt att anpassa praktiskt taget alla utrymmen med plattsättning.

Om du vill installera kakel i ditt utrymme finns det några företag som erbjuder hjälp med att specialisera sig på kakelprojekt.