Vill du utbilda dig till snickare?

Hejsan, det är ännu en dag på jobbet som lider mot sitt slut, men jag älskar ju det, att vara snickare här i Ronneby med omnejd, och varje dag går så snabbt, man hinner knappt komma till jobbet innan det är dags att gå hem. Jag har världens bästa jobb, och i dag kommer jag att skriva ett inlägg för att berätta lite mer om vad jag gör när jag jobbar, men en förhoppning om att någon av er kanske vill utbilda er inom bygg!

Vill man utbilda sig till snickare finns det en hel del mycket bra kurser att välja bland, som tex. den jag gick i Ronneby, som heter Byggprogrammet, och lärarna jag hade var väldigt duktiga på sina ämnen. Man lär sig allt från att snickra ihop möbler till att bygga hela hus, och man får lära sig nya saker hela tiden.

Jag trivs verkligen med mitt jobb, och har alltid gjort det. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att skulle bli snickare eller arbeta med inredning förut, men å andra sidan kan man aldrig veta hur ens liv kommer att utvecklas, och man måste hela tiden ta chansen att testa nya saker.

Det viktigaste med det här jobbet är att man gillar att jobba med sina händer, och förstår hur allting fungerar inom byggbranschen. Det finns mycket som skiljer en snickare från andra yrken inom byggbranschen, till exempel har de ofta stor kreativitet, som är nyckeln till ett bra resultat. Utan den tar det lång tid att få fina och stabila resultat.

Hoppas att jag har lyckats berätta lite om vad som gör att man vill jobba med detta, och att jag några av er kommer att vilja jobba med detta i framtiden. Vi kanske till och med kommer att jobba tillsammans, vem vet, hej då!